Natuursteen tegels

 

Zoekt u ook een smaakvol en niet tijdgebonden terras? En zoekt u hiervoor prachtige terrastegels? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen natuurstenen tegels in alle soorten en maten. Met onze tegels legt u uw terrastegels uitstekend aan. Wij verkopen vele soorten natuursteen. Geen enkele tegel is hetzelfde, dit is juist het mooie van natuursteen.

 

De natuursteen.

In de laatste 10 jaar is de natuurstenen handel in Nederland erg veranderd, de prijzen zijn toegankelijker geworden en het gebruik van natuursteen is toegenomen en uitgebreid.              Natuurstenen tegels zijn van een zeer goede kwaliteit, omdat het echt steen is wat recht uit de natuur komt. Onze natuurstenen zijn van de beste kwaliteit, dit voor de meest scherpe prijzen.

 

Ontstaan van de tegel.

Elke natuursteen wordt per stuk apart gezaagd, ergens in een groeve in de wereld. De steen is er in tienduizenden jaren tijd gevormd door hoge druk, daarom zie je er soms ook aardslagen in, daarom is er geen natuursteen hetzelfde.

 

Voorkomende soorten natuursteen.

Marmer en travertin, dit zijn de zachtere natuurstenen. Ze bestaan in alle kleuren. Travertin heeft kleine gaatjes, dit komt door de afgestorven plantenresten.  Als je het trommelt, krijg je een prachtig doorleeft, antiek effect.

Leisteen en kwartsiet, dit zijn de hardere steensoorten. Deze stenen worden niet gezaagd, zoals vele andere natuurstenen, maar gespleten, waardoor ze over het algemeen een oppervlak met wat reliëf hebben.  Dit is niet zo bij alle leistenen, ze kunnen ook bewerkt worden. Leisteen is er in effen, maar ook in gevlamde variant.

Basalt en graniet, dit zijn vulkanische gesteentes. Basalt is erg hard, meestal donker van kleur, en staat erg goed in een moderne omgeving. Graniet, de hardste steensoort van allen, word in veel meer kleuren gewonnen dan basalt. Een perfecte vloer voor in de keuken of woonkamer