Hand gemaakte natuursteen producten

Mijn verhaal

Hallo allemaal! Ik ben een steen uit de rivier Sungai Citarum in Indonesië, en ik wil jullie graag mijn verhaal vertellen:

Duizenden jaren is de rivier Sungai Citarum mijn thuis geweest.

Helaas overstroomde mijn rivier vaak, en dit is niet goed voor de mensen die aan mijn rivier wonen. Als de rivier overstroomde dan verwoeste hij alles!

Mensen moesten vluchten naar een hoger gelegen gebied en hun huis en landbouwgrond overleveren aan de verwoestende rivier.

Natuurlijk kon dit niet langer, dus er moest een oplossing bedacht worden.

De kanten van mijn rivier moesten sterker gemaakt worden, en de rivier moest dieper worden. Om deze oplossing te realiseren heb ik samen met veel andere grote en kleine stenen plaats moeten maken. De mensen haalden ons uit de rivier, en legden ons aan de kant. We kwamen er al snel achter dat we met veel te veel stenen waren! Er moesten stenen weg. Maar waar naartoe?

Gelukkig hebben de mensen ook hiervoor een hele slimme oplossing bedacht.

Ze gooiden ons niet zomaar weg, maar we werden hergebruikt!

We werden naar een schuur gebracht die de mensen voor ons hadden gemaakt, en ze gingen met ons aan de slag. Ze graveerden ons, holden ons uit en bedachten werkelijk de prachtigste manieren om ons te bewerken.

De ene steen werd een prachtige waskom, en de andere een mooie buitenlamp.

En niet alleen de grote stenen werden gebruikt, voor elke soort steen bedachten de mensen wel een mooie oplossing.

Van de kleinere stenen werden mooie mozaïekmatten gemaakt, of zeepdispensers.

De minder mooie stenen werden in plakjes gezaagd als stapstenen.

Het is fijn dat de mensen ons kunnen hergebruiken.

Dit lost namelijk direct 3 problemen op;

De mensen hebben nu genoeg werk en verdienen daarom geld. Daarnaast hoeven ze ook niet meer te vluchten omdat de rivier niet meer zo veel overstroomt.

Ook is de rivier veel schoner geworden omdat ze niet meer overstroomt.

Ik vind het belangrijk dat je mijn verhaal weet, en ik vind het fijn dat je er even over wilde lezen. Nu weet je zeker dat je een mooi product koopt als je mij, of een van mijn vrienden koopt!

Riviersteen waskommen

De riviersteen waskom is een natuurlijk product uit Indonesië. De stenen worden uit de rivier gehaald en vervolgens uitgehold. Je kan je eigen kleur en maat kiezen, maar het blijft uiteindelijk een natuursteen product, waardoor elke kom anders is.

De kommen variëren van 40 tot 50cm doorsnee en de hoogte varieert van 15 tot 20cm.

Riviersteen zeepdispensers

De riviersteen zeepdispensers worden net zoals de waskommen met de hand gemaakt. Ze worden gemaakt van dezelfde soort steen als de waskommen. Hierdoor zijn ze prachtig te matchen met de waskommen. De hoogte van de dispensers varieert van 15cm tot 20cm.

Riviersteen buitenlampen

De lampen zijn in de volgende hoogtes te krijgen:
Klein 31-39cm
Middel 41-49cm
Groot 51-59cm

In het midden van de lamp kunt u een kaars of lamp plaatsen. Deze is niet inclusief.

Mozaïek

We hebben erg veel verschillende soorten mozaïek in riviersteen en geslepen steen. Hieronder vind u een kleine greep uit onze collectie.