Landelijke vloertegels

 

Landelijke tegels.

Gezellig, geboren, huiselijk. Een woonstijl met warmte. Met hout, pastel, en off-white tinten als basis. De accessoires, de vloer, en de betegelde wanden zorgen voor de accenten. Een terracotta bijvoorbeeld, of de uitgekiende patronen van een Portugese cementtegelvloer.

Hout-look tegels.

 

Je brengt sfeer in de woonkamer met de nieuwste trend in landelijk wonen: een tegelvloer met hout-look. In verschillende tinten: eiken, beuken, meranti. Bijna niet van een houten vloer te onderscheiden, maar veel gemakkelijker in onderhoud en onverwoestbaar sterk. Een rustiek effect krijg je met ‘verouderde’ hout-look. Er zijn zelfs keramische planken met een uiterlijk van oud steigerhout. Oersterk en bijna onverslijtbaar. Met vloerverwarming is dit keramisch parket altijd comfortabel. Kinderen kunnen er normaal op spelen en je hebt altijd lekker warme voeten.

 

Portugese tegels.

 

De prachtige motieven van de Portugese cementtegels passen bij uitstek in een landelijk interieur. Bij de Portugese (of Marokkaanse) tegels van het merk Castelo in guirlandemotieven en geometrische randen voel je je meteen thuis. Deze tegels, in elegante pasteltinten of diepe kleuren zijn dan wel onmiskenbaar afkomstig uit het mediterrane gebied, maar ze passen als vanzelf in de sfeer van de landelijke keuken in Nederland.

 

 

Een tikje nostalgie in de keuken krijg je met boerenbont servies, gewolkte geëmailleerde pannen en geglazuurde voorraadpotten. Op de vloer komen bijvoorbeeld terracottategels. Ongeglazuurde boerentegels, in wildverband gelegd. Betegel de achterwand van het aanrecht met getrommelde travertintegeltjes of maak je eigen mix & match in vrolijke kleuren en verschillende decors