Getrommelde tegels

 

De industrie van de tegels.

Getrommelde vloertegels zijn al sinds jaar en dag in productie, en tot op de dag van vandaag is het een veel gevraagd product. Helaas zijn er steeds meer fabrieken die stoppen met het vervaardigen van deze tegels. Bij ons vind u nog vele soorten getrommelde tegels. In de tegelindustrie beschrijft ‘getrommeld’ zowel de afwerking van de tegel als één van de twee processen voor het maken van deze afwerking.

 

Het uiterlijk van de tegels.

Tegels die getrommeld worden hebben een aantal karakteristieke eigenschappen, afhankelijk van welke soort getrommelde afwerking ze krijgen. Alle getrommelde tegels hebben een zacht, geweerd uiterlijk.

 

Soorten getrommelde tegels.

Natuurlijk getrommelde tegels hebben een licht afgeronde rand en hoeken met een zacht uiterlijk. Gezoete getrommelde tegels hebben een matte afwerking met een rustieke rand. Gepolijst getrommelde tegels hebben een gepolijst oppervlak, maar een rustieke, ongepolijste, getrommelde rand. Anticato getrommelde tegels hebben een rustiek oppervlak vol kleine kuilen, scheuren en gaten, en ook een versleten rand. De twee meest voorkomende afwerkingen gezien zijn natuurlijke, en anticato getrommelde tegels.

 

Kunstmatig beschadigen van de tegels.

Getrommelde bestrating, wie kent het niet. Dit prachtige type sierbestrating krijgt door het kunstmatig beschadigen van de randen en het oppervlak een prachtig karakter mee. Ideaal voor het creëren van een sfeervolle tuin. Wij hebben veel soorten getrommelde stenen, in veel kleuren en maten, waardoor er altijd wel iets moois bij zit waarmee u uw omgeving een karakteristieke sfeer kunt geven.