Gerectificeerde tegels

 

Wat zijn gerectificeerde tegels?

Gerectificeerde tegels zijn tegels die op een exacte maat gezaagd worden. Hierdoor hebben de tegels een gezaagde zijkant, wat met een kleinere voeg verwerkt kan worden. Dit geeft het effect dat het grotere doorlopende vlakken zijn.

 

Kwaliteit van de tegels.

Gerectificeerde tegels worden geleverd met een bepaalde marge, zo mag een tegel een bepaalde bolling of een bepaalde kromming hebben, en een bepaalde maatafwijking. Zolang dit allemaal binnen de marge van de fabrikant zit, kunnen de tegels verwerkt worden.

 

Ondergrond voor de tegels.

De ondergrond moet super vlak zijn. Bij gerectificeerde tegels is er namelijk weinig tot geen speelruimte om ongelijkheden op de grond op te vangen. Hoe vlakker de ondergrond, hoe beter de tegelzetter van start kan gaan.

 

De tegelzetter.

De tegelzetter is uiteindelijk de bepalende factor voor het eindresultaat van het tegelwerk. Het aanbrengen van tegels is handwerk en wordt met een toegestane marge aangebracht. Door de gezaagde voeg is de speelruimte welke een tegelzetter heeft hem ontnomen in tegenstelling bij een wandtegel met een afgeronde zijkant. De tegelzetter zal bij het aanbrengen van tegels met alles rekening moeten houden en compromissen sluiten om een zo goed mogelijk eindresultaat te verzorgen.