Design tegels

 

Soorten designtegels.

Er zijn vele soorten design tegels. Designtegels zijn ervoor om een bepaalde sfeer aan uw huis te geven, en dat kan heel goed, omdat er vele soorten zijn in alle kleuren, maten en printen. Een paar voorbeelden; Portugese cementtegels, zelliges, mozaïek en Spaanse tegels.

Portugese tegel zijn over de hele wereld terug te vinden. Het design is van oorsprong niet door de Portugezen bedacht,  maar wel door hun over de hele wereld geëxporteerd. De cementtegels zijn geschikt als wand en vloer tegels.

Zelliges zijn wellicht een van de mooiste tegelsoorten ter wereld. Ze zien er altijd mooi uit, ook als ze niet even goed gebakken zijn. De tegel wordt ook wel de Marokkaanse wandtegel genoemd, het is ook een Arabische kunstvorm. Het bijzonder levendige oppervlak geeft de tegel zijn karakter. Geen tegel is hetzelfde, en wordt met de hand schuin afgekapt waardoor ze naadloos te leggen zijn. de maten 5×5 en 10×10 cm zijn erg populair in Europa.

Mozaïek is een bekende tegelsoort, en ook is bekend dat er vele soorten, maten en kleuren zijn. Met mozaïek kunt u zelf creatief zijn en een persoonlijke tint aan uw omgeving geven. Mozaïeken tegels zijn vaak kleine tegels die samen een patroon vormen, en worden gebruikt beide op de vloer en op de wand.

Spanje is nog altijd een van de grootste exportlanden op het gebied van tegels. De tegels staan bekend om zijn goede kwaliteit, vergeleken met tegels uit andere landen. Ook van deze tegelsoort zijn 1001 varianten.

 

Onderscheid tussen de tegels.

Designtegels hebben een eigen karakter, er zijn veel tegels met een print erop of tegels die gebakken zijn met wat reliëf. Met design tegels kunt u uw huis/omgeving een persoonlijk karakter geven, dit kan ook wel met normale tegels, maar daarmee blijft het basic omdat ze bijv. geen print hebben.